Door - admin

De voordelen van Smart locks

Een slim slot in huis

U heeft vast weleens van zogenaamde ‘slimme apparatuur’ gehoord. Denk bijvoorbeeld aan een smart-fridge, een smartwatch of slimme intercoms. Deze technologische innovaties worden slim genoemd omdat ze onderling met elkaar kunnen communiceren. Deze techniek is tegenwoordig zo goed uitgewerkt dat zelfs sloten tegenwoordig ook al slim zijn. Dat klinkt misschien vreemd; een slot dat communiceert met ander apparaten. Maar het kan uw leven een stuk plezanter maken zonder dat het ten koste gaat van de veiligheid. Slotenmaker Amsterdam is de specialist op het gebied van slimme sloten.

Geen sleutels meer nodig

Weet u nog toen uw sleutel gestolen werd of kwijtraakte? Of toen uw sleutel afbrak in het slot en u niet meer naar binnen kon? Bijna iedereen maakt het weleens mee, maar met een smart lock is dat toch echt een probleem uit het verleden. Een smart lock maakt gebruik van een keycard, een afstandsbediening of (in veruit de meeste gevallen) uw smartphone om uw slot te openen. Het slimme slot herkent dat u uw oprit op loopt en opent de deur zonder enige inbreng van uw kant. U vraagt zich misschien af hoe dat werkt, en of dat wel zo veilig is. Dus laten we even een duidelijk beeld schetsen van hoe het werkt.

Sloten op afstand

Smart locks en sommige andere toegangssystemen maken gebruik van geofencing om alles veilig te laten verlopen. Bij geofencing stuurt uw smartphone een code naar uw slot wanneer u op een aantal meter afstand van uw slot staat. Met deze code weet het slimme slot dat u, en niet iemand anders, voor de deur staat. Het is onmogelijk om deze code te onderscheppen, want de slimme sloten maken gebruik van encryptie. Encryptie komt erop neer dat de cijfers van de code zo worden vermengt, dat het onmogelijk wordt om deze code te vertalen. Uw smart lock is het enige apparaat op deze wereld dat deze code kan vertalen en dus heeft niemand behalve u en uw smart lock controle over het slot. Ook grote geldtransacties van banken en privéberichten van politici maken gebruik van encryptie om te zorgen dat er niets onderschept kan worden. Om u maar een idee te geven hoe geavanceerd deze technologie al is. Dat geeft dus een flinke boost aan uw inbraakbeveiliging.

Baas over eigen huis

De controle over uw sloten via uw smartphone komt ook met andere voordelen. Zo heeft u de totale controle over wie er uw huis in komt, en wanneer. Anderen kunnen hun smartphones ook verbinden met uw smart lock, maar alleen met uw toestemming. U heeft dan ook de mogelijkheid om deze personen via de app toegang te verlenen of juist buiten de deur te houden. Ook kunt u bijvoorbeeld tijdens een familiedag het slot openzetten voor iedereen zodat u de deur niet zelf hoeft te openen. Dat is toch ideaal! Op de website van Quickblue vind u nóg meer informatie over smart locks.