Door - admin

Tips voor het inrichten van uw tuin

Bij het inrichten van uw tuin kunt u waarschijnlijk wel wat hulp gebruiken. Een tuin bestaat doorgaans uit een terras met tuinmeubelen, beplanting, een gazon en eventueel een schuur of vijver. De indeling hiervan heeft invloed op de ruimte en het gebruik, daarom is het belangrijk dat u hier goed over nadenkt. De volgende tips kunnen u op weg helpen.

Denk na over het gebruik van de tuin

Als u van zonnen houdt dan is het belangrijk dat u voldoende ruimte hebt om een ligstoel neer te zetten. Of misschien organiseert u graag barbecues, in dat geval is het leuk om een ruime eettafel te kiezen. Zeker met evenementen zoals het WK voetbal is het erg gezellig om vrienden over de vloer te hebben. De tuin is de optimale plaats om samen te komen en de wedstrijd te kijken onder het genot van een hapje en een biertje. Misschien sluiten u en uw vrienden wel een weddenschap via een bet777.be, de Belgische bookmaker voor sportwedden. Een andere optie is om een zen-tuin aan te leggen met Oosterse invloed. Bonsai, bamboe en stromend water mogen dan niet ontbreken.

Privacy en ruimte

Ga inkijk tegen door hoge struiken of klimplanten te gebruiken. Houd verder rekening met inkijk, u wilt natuurlijk zoveel mogelijk privacy als u in de tuin bezig bent. Als u een redelijk kleine tuin heeft, probeer het dan niet vol te proppen met planten en dergelijke. Te veel beplantingen laat een tuin nog kleiner lijken en dat wil u juist vermijden. Verder kunt u meer ruimte creëren door middel van hoogteverschillen, wissel daarom bomen af met struiken en andere planten.

De juiste materialen voor tuinmeubelen

Teak van hoogwaardige kwaliteit is een ideaal materiaal voor tuinmeubelen. Deze houtsoort is namelijk bijzonder duurzaam, mede dankzij de natuurlijke vetten en oliën. Daarom kunt u uw teak tuinmeubelen zelfs in de winter buiten laten staan. Een leuke eigenschap van teak is dat het materiaal erg kan verschillen in kleur en structuur. Elk tuinmeubel van teak is daarom uniek en heeft echt karakter. Of wat dacht u van een houten picknickbank, dit tuinmeubel biedt een hoop zitplaats en het materiaal kan goed tegen weer en win.

Onderhoudsvriendelijke beplanting

Tenzij tuinieren uw hobby is, is het beter om een tuin te kiezen die niet te veel onderhoud vraagt. Voor een onderhoudsvriendelijke tuin zijn bodembedekkers ideaal. Hierbij kunt u het beste planten aanschaffen die niet veel gesnoeid hoeven te worden en een lange levensduur hebben. Gras kan tevens veel onderhoud kosten dus kies liever een gazon wat niet te groot is.

Voeg een paar elementen toe

Om de tuin interessanter te maken kan u een actief element toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een watervalletje in de vijver of een andere ornamenten met bewegend water. Daarbij geven bewegende elementen zoals kabbelend water een gezellig geluid voor op de achtergrond. Als u van kunst houdt dan kunt u een kunstwerk toevoegen wat helemaal bij uw smaak past. Dit soort elementen geven een speelse touch en maken uw tuin nog interessanter.

Een tuin voor de dieren

De beplanting heeft ook invloed op het soort dieren of insecten dat u aantrekt. Als u van vogels houdt dan is het leuk om vogelhuisjes te plaatsen en voldoende hoge beplanting waar de vogels zich veilig voelen. Een grappige nieuwe trend is het insectenhotel, de ideale verblijfplaats voor diverse insecten. Een andere optie is een wormenhotel, deze verblijfplaats is specifiek voor mieren en kunt u goed gebruiken voor het maken van compost. Voor waterdieren heeft u uiteraard een vijver nodig. Als u insecten gezellig vindt maar liever niet een verblijfplaats neer wil zetten kunt u kijken naar specifieke bloemen en planten die bijvoorbeeld vlinders en bijen aantrekken. Een vlinderstruik en lavendel doen het altijd goed.