Onze service
Service vinden wij belangrijk, want we realiseren ons dat er overal tuinmeubelen gekocht kunnen worden.

De aanschaf van tuinmeubelen is relatief eenvoudig maar het jarenlange plezier dat u er van kunt hebben is het belangrijkst.

Onze scherpe prijzen betekenen dus zeker niet dat dit ten koste moet gaan van de service.

Onze prijs/kwaliteit verhouding houden we scherp in de gaten. Vergelijk daarom rustig onze artikelen met die van andere aanbieders.

Als u behoefte heeft aan advies dan mag u altijd contact met ons opnemen, zodat wij u het e.e.a uit kunnen leggen.

Als u na het bezoek van onze winkel of onze site besloten heeft om iets te bestellen, kunnen wij dit gemonteerd en wel bij u afleveren.

Zelf meenemen kan natuurlijk ook omdat wij alles in voorraad hebben, dus geen lange levertijden. Bij voorkeur leveren wij alle artikelen vakkundig gemonteerd af, zodat u er jarenlang plezier van kunt hebben.

Teak & onderhoud

Onze teakhouten tuinmeubelen zijn afkomstig uit Java (Indonesië) en zijn vervaardigd van hout uit door de Indonesische Staatsbosbouwdienst en lokale overheden beheerde plantages. De Teakboom (tectona grandis) kan in volwassen toestand tot 50 meter hoog worden. We hebben het hier over een houtsoort die vele gunstige eigenschappen heeft. Zo is teak zeer duurzaam (duurzaamheidsklasse 1) dit komt o.a door de natuurlijke vetten en oliën die het hout bevat. Dit is ook de reden dat u uw teakhouten meubel met een gerust hart (s winters) buiten kunt laten staan.

Teakhout heeft de natuurlijke eigenschap dat structuur en kleur kunnen variëren. De ambachtelijke verwerking zorgt ervoor dat elk meubel uniek is, ieder meubel heeft dus een eigen karakter. Onze teakhouten tuinmeubelen worden door middel van pen-gat verbindingen in elkaar gezet, tevens worden de verbindingen nauwkeurig met watervaste lijm verlijmt. Deze zaken in aanmerking genomen kunt u vele jaren zonder enig onderhoud plezier aan uw teakmeubel beleven, na verloop van tijd zal teakhout van kleur veranderen uw meubelstuk zal de bekende grijspatina kleur krijgen.

Behandeling van teakhout

Teakhout kan vele jaren tegen ongunstige weersomstandigheden zonder enig bijzonder onderhoud. Reinigen met een borstel, water en soda is doorgaans voldoende. Het tot grijs verkleuren van teakhout behoort tot het natuurlijke karakter van teakhout. Indien u de originele kleur wilt behouden dient u een teakbeschermingsmiddel toe te passen.

Dit is een plantaardige olie welke een natuurlijk pigment bevat die de ultra violet stralen in het zonlicht grotendeels breekt c.q. absorbeerd, hierdoor krijgt het hout niet de kans om uit te drogen en vocht niet de kans binnen te dringen met als resultaat de verwering en vergrijzing tegen te gaan. Door dit middel 2 a 3 keer per jaar aan te brengen behoud uw teakhouten meubel zijn natuurlijke kleur.

Veel gestelde vragen

Meest gestelde vragen voor optimaal reinigen en beschermen van teakhouten tuinmeubelen.

Wij hebben zojuist een teakhouten tuinset gekocht. Wij willen de kleur en glans op onze tuinmeubelen, zoals deze in de winkel staan, ook buiten op ons terras zo houden, de winkelier zei dat de meubelen in de buiten lucht gaan vergrijzen. Hou kunnen wij dit voorkomen?

Voor het antwoord op deze vraag verwijs ik u graag door naar onze collectie beschermmiddelen. Daar word uitgebreid uitleg gegeven wat u moet gaan gebruiken om het vergrijzen tegen te gaan.

Wij willen een teaktuinset bestellen, wat is de levertijd?

Alle artikelen uit onze collectie hebben we op voorraad, en zijn dus direct leverbaar. Ze kunnen in overleg afgehaald worden of desgewenst gemonteerd en wel bij u thuis afgeleverd worden tegen een geringe vergoeding.

Krijgen we garantie op onze tuinmeubelen en hoe lang gaat het mee?

Ja, u krijgt uiteraard garantie op onze artikelen. U krijgt tot 1 jaar na aankoop van uw meubel garantie op de constructie, (breuk, lijmverbindingen, scharnierpunten etc.) na het tonen van uw kassa bon. Teakhout heeft een levensduur van minimaal 30 jaar onder de slechtste omstandigheden.

Waarom zijn jullie goedkoper dan andere winkels?

Antwoord
Het overgrote deel van onze collectie tuinmeubelen wordt door ons zelf rechtstreeks uit Indonesië geïmporteerd. Wij laten onze spullen zelf maken onder eigen label en kunnen dus dankzij onze lage overheadkosten zeer prijs concurrerend werken, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.
Alle aanbiedingen zijn geldig zolang de voorraad strekt. Indien niet voorradig kan er gekeken worden of het artikel besteld kan worden.